Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Λήμνο ο Ευρωβουλευτής και τ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος, που το έργο της αναστύλωσης  του πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του ως Υπουργού Αιγαίου και περιόδευσε σε κοινότητες του νησιού.
Το Σάββατο 26 Μαΐου παρέθεσε Συνέντευξη Τύπου όπου μεταξύ των άλλων σημείωσε:
«Κάθε μέρα πλοίο στη Λήμνο και στα άλλα νησιά, πρέπει επιτέλους να σταματήσει η απαράδεκτη πολιτική αδράνειας της Ν.Δ. που καταδικάζει και πάλι τα νησιά στην απομόνωση και τον μαρασμό».
Ο κ. Σηφουνάκης μάλιστα και με αφορμή την απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να είναι και πάλι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές στο Νομό Λέσβου, τόνισε ότι «για μια ακόμα φορά θα δώσω την μάχη μαζί με τους πολίτες της Λήμνου, της Λέσβου, του Αϊ- Στράτη, για την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών μας, έναν αγώνα που δεν σταμάτησα να δίνω τα τελευταία χρόνια και από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου».
Όπως σημείωσε ο τ. Υπουργός, υπάρχουν πλέον νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, με την ραγδαία φθορά της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και την ενίσχυση της παρουσίας και της επιρροής του ΠΑΣΟΚ.
«Έχουμε πλέον έτοιμη μια συνολική αξιόπιστη εναλλακτική λύση . Το σύγχρονο Πρόγραμμα μας, που εγκρίθηκε από το Προγραμματικό Συνέδριο και συντάχθηκε μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία ανοικτού διαλόγου με τους πολίτες και τους φορείς. Υπάρχουν κοστολογημένες προτάσεις και απαντήσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες και την χώρα», υπογράμμισε ο κ. Σηφουνάκης.
Τόνισε πως στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προβλέπεται ένα συνολικό σχέδιο για την νησιωτική πολιτική, για την περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών. «Δυστυχώς η Ν.Δ. βρήκε έτοιμες και δρομολογημένες δράσεις, για την οριστική επίλυση  προβλημάτων των νησιών, όπως για παράδειγμα οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και για καθαρά μικροκομματικούς λόγους τις εξαφάνισε. Ο κ. Παυλίδης και άλλοι Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης είναι υπόλογοι στους νησιώτες, γιατί εξαφάνισαν τις έτοιμες μελέτες που είχαν εγκριθεί και από την Ε.Ε. για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και με την πρακτική τους ακύρωσαν όλες τις δρομολογημένες ενέργειες για αγορά ή ναυπήγηση νέων σύγχρονων πλοίων», τόνισε ο κ. Σηφουνάκης.

Υπογράμμισε πως στο πρόγραμμα υπάρχουν δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τα νησιά όπως για :
- Οργάνωση των θαλάσσιων μεταφορών.
- Άμεση προώθηση τεχνολογικών υποδομών.
- Διασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας και της επαρκούς υδροδότησης με την αξιοποίηση κυρίως των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας .
- Ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.
- Καθιέρωση ειδικών κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή στα νησιά εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού κ.α.

Ο κ. Σηφουνάκης, αναφερόμενος στους αγρότες και την αγροτική οικονομία, σημείωσε ότι επί τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. το εισόδημα του αγρότη μειώνεται συνεχώς.
Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ και από το Πρόγραμμα του δεσμεύεται για μηνιαία προνομιακή σύνταξη 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών και 450 ευρώ για το μεμονωμένο άτομο.
Εξάλλου ο κ. Σηφουνάκης που ορίσθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπεύθυνος για την Σύνταξη της Ενότητας «Πράσινη Οικονομία και Πράσινη Ανάπτυξη» του Προγράμματος, του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι :
«Η πολιτική μας για το περιβάλλον, ο νέος ενεργειακός σχεδιασμός και η πολιτική μας για τις μεταφορές αποτελούν τους τρεις πυλώνες για να οδηγηθούμε σε μια πράσινη οικονομία. Μια οικονομία που θα αποτελεί τη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης, που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας θα προστατεύει το περιβάλλον και θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην κρίσιμη παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης.